КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Актуальні проблеми бойового застосування та експлуатації і ремонту зразків озброєння та військової техніки (2023)

Розмір шрифта: 
ПІДВИЩЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ПЕРЕОБЛАДНАННЯМ ДИЗЕЛЯ В ГАЗОДИЗЕЛЬ
Андрій Павлович Поляков, Олександр Петрович Терещенко, Наталія Борисівна Байда, Ярослав Владиславович Сафтюк

Остання редакція: 2024-01-10

Анотація


Метою роботи є економія дизельного палива та зменшення шкідливих викидів транспортних засобів з дизелями шляхом переобладнанням дизелів в газодизель Для цього виконано аналіз результатів робіт з переобладнання дизелів, розроблені методики визначення доцільності переобладнання дизеля, проведені розрахунки з визначенням паливної економічності та екологічних показників при роботі двигуна за дизельним і газодизельним циклами та обґрунтувані рекомендацій стосовно доцільності конвертації дизеля в газодизель.

Ключові слова


газодизель, екологічних показники, переобладнання дизелів

Посилання


1. Клинковштейн Г.И. Организация дорожного движения: учеб. для вузов/ Г.И. Клинковштейн, М.Б. Афанасьєв. – М.: Транспорт, 2001. – 247 с.

2. Державний комітет статистики України: Статистичний щорічник України за 2007р. – К.: Ви - во «Консультант», 2008. –  575 с.

3. Терентьев Г.А. Моторные топлива из альтернативных сырьевых ресурсов / Г.А. Терентьев, В.М. Тюков, Ф.В. Смаль. – М.: Химия, 1989. – 272 с.

 


Повний текст: PDF