КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Актуальні проблеми бойового застосування та експлуатації і ремонту зразків озброєння та військової техніки (2021)

Розмір шрифта: 
ВПЛИВ ВІЙСЬКОВИХ ДІЙ НА РОБОТУ ПІДПРИЄМСТВ ТА ЕКОЛОГІЧНУ СИТУАЦІЮ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Валерія Олександрівна Груздова, Ювіта Вікторівна Колошко, Валентина Михайлівна Лобойченко

Остання редакція: 2021-11-18

Анотація


В роботі досліджено різнонаправлені наслідки бойових дій на сході України. Проаналізовано огляди міжнародних та українських організацій щодо стану екологічних проблем в зоні конфлікту. Відмічено безпосередній на непрямий вплив бойових дій на роботу промислових підприємств на сході України та наслідки цього впливу на довкілля, в тому числі на зміни складу біоти

Ключові слова


бойові дії, екологічний стан, безпека на підприємствах, забруднення, довкілля, біота

Посилання


1. Оцінка екологічної шкоди та пріоритети відновлення довкілля на сході України. К.: ВАІТЕ, 2017. 88 с.

2. Воєнні дії на сході України – цивілізаційні виклики людству. Львів: ЕПЛ, 2015. 136 с.

3. На межі виживання: знищення довкілля під час збройного конфлікту на сході України. Блага А.Б, Загороднюк І.В, Короткий Т.Р, Мартиненко О.А, Медведєва М.О, Пархоменко В.В; за заг.ред. А.П. Бущенка. Українська Гельсінська спілка з прав людини. К:, КИТ, 2017. 88 с.

4. Лобойченко В.М., Ільїнський О.В. Щодо проблематики державного управління надзвичайними екологічними ситуаціями. Державне управління у сфері цивільного захисту: наука, освіта, практика :матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 17 – 18 травня 2019 р. НУЦЗУ, 2019. C. 135 – 138.


Повний текст: PDF