КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Актуальні проблеми бойового застосування та експлуатації і ремонту зразків озброєння та військової техніки (2021)

Розмір шрифта: 
АКТУАЛЬНІСТЬ ПИТАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ
Сергій Володимирович Загривий

Остання редакція: 2021-11-17

Анотація


Об'єктом даної роботи є актуальність  питання психологічної реабілітації  військовослужбовців

Ключові слова


психологія, реабілітація, допомога, підтримка

Посилання


         1. Статут  внутрішньої служби Збройних Сил України (Затверджено Законом України від 24 березня 1999 року №548-XIV).

         2. Наказ Міністерства оборони України 09 грудня 2015 року №702 (у редакції наказу Міністерства оборони України 11 грудня 2019 року №629), яким було затверджено Положення про психологічну реабілітацію військовослужбовців Збройних Сил України та Державної служби транспорту, які брали участь в антитерористичній операції, здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування. збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил (далі - АТО/ООС), чи виконували службово-бойові завдання в екстремальних бойових умовах, мають статус учасника бойових дій та прирівняних до них осіб.

        3. Психологія бою: діяльність командира підрозділу щодо підтримання морально-психологічного стану особового складу в ході бойових дій: навчально-методичний посібник/А.М.Романишин, О.В.Бойко, Д.В. Богородицький та ін. – Л.:Національна академія сухопутних військ. 2015


Повний текст: PDF