КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, L Науково-технічна конференція Інституту Конфуція (2021)

Розмір шрифта: 
ПРАВОВІ ОБМЕЖЕННЯ ДОСТУПУ ДО СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ ІНТЕРНЕТУ В КИТАЇ
Юлія Володимирівна Малогулко, Тетяна Іванівна Головко

Остання редакція: 2021-03-09

Анотація


У ряді країн сучасного світу доступ користувачів до мережі Інтернет підлягає суттєвим правовим обмеженням. Розглянуто питання стану та правових обмежень щодо доступу громадян Китаю до низки соціальних мереж Інтернету в Китаї. Пояснення обмеження доступу до соціальних мереж та інших Інтернет-ресурсів ґрунтується на правових актах окремих держав.


Ключові слова


Інтернет-обмеження, міжнародне право, мережева модель, соціальні мережі.

Посилання


1. Богуш В.,  Юдін О. Інформаційна безпека держави. Київ: “МК-Прес”, 2005. 225 с.


2. Пойта Ю. В. Український Бізнес В Китайських Соціальних Мережах. URL : https://sinologist.com.ua/ukrayinskij-biznes-v-kitajskih-sotsi/.

3. Радейко Р. Фільтрація і блокування контенту в мережі інтернет: досвід китайської народної республіки. URL : http://aphd.ua/filtratsiia-i-blokuvannia-kontentu-v-merezhi-internet-dosvid-kytaisko-narodno-respubliky/.

4. Ланде Д. В. Мережева модель правових обмежень доступу до інтернету у світі / Д. В. Ланде, Ю. О. Ліненко //  ІНФОРМАЦІЯ І ПРАВО. № 2(29)/2019. С. 26-31.

5. Langville Amy N., Meyer Carl D. Google's PageRank and beyond: the science of search engine rankings. Princeton university press. 2011. ISBN: 9780691152660.


Повний текст: PDF